Jeg havde gæster til brunch i Lørdags og jeg var knap for tid, så pandekager var udelukket.
Hmm, French toast tænkte jeg.
Nemt, sødt. Næsten pandekager. Perfekt.
Men så tænkte jeg videre. Jeg havde en rest marcipan, fra jul, som jeg ville af med.
Godt, tænkte jeg. Sådan gjorde jeg så...
Et sødmælks-brød rækker til 4-5 pers.
4 æg, 1 dl. piskefløde, 1 spsk. sukker, 1/2 tsk. kardemomme og kanel, 1/2 stang vanilje og så ca. 100 g marcipan.
Skære brødet i skiver, ca. 2-3cm. tykke. Rist dem let, så er det nemmere at "smører " marcipanen ud på brødet, på begge sider.
Æg, fløde mm. piskes sammen og sigtes. Dyp brødet i massen og steg det på panden i smør, ved moderat varme, til de er gyldne.
De kan holdes lune i ovnen.
Siruppen er: Saft fra 1 citron, saft fra 2 appelsiner samt skal, 1 dl. sukker 1/2 dl. vand.
kog det hele i 6-8 min. og køl ned.
Smagte så godt, og marcipanret. Og friskt med Appelsinsiruppen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar