Det her kunne godt blive et hit, som et alternativ til en frokost i påsken.
Der er i hvert tilfælde æg i, i denne salat fra Nice.
Der er en del variationer af denne salat. Jeg laver den med grillet frisk tun.
Man skal bruge til 4 pers.
1 kg frisk tun. ½ kg. nye kartofler. 200 g. grønne bønner. 3 store gode tomater eller en bakke gode blommetomater. ½ agurk. Et lille rødløg. En god håndfuld nicoise oliven uden sten. 2 romaine salater eller 4 hjertesalater. 6 æg eller 12-14 vagelæg. Basilikum, 1 citron, 2 dl. god olivenolie, en spsk. grov sennep, en tsk. honning, salt og peber.
Tunen skæres ud i 2-3 cm tykke skiver og grilles, og plukkes i store chunks. Det er vigtigt at tunen stadig har en rå kerne, så ca. 1 ½ -2 min. på hver side.
kartoflerne koge, pilles og skæres i grove tern. Bønnerne nippes og gives et hurtig opkog. Tomater i grove tern eller halveres, agurk skæres i tern, rødløg skæres tyndt i skiver, salat plukkes groft og skyldes, æg koges ca. 7 min. så de er smilende. Hvis det er vagelæg, læs da på pakken hvor længe de skal have.
Alt blandes nænsomt undtagen æggene. Oliven og basilikum tilsættes.
Dressing laves med saft af en citron, olivenolie, grov sennep og honning. Piskes.
Salaten tilsættes salt og kværnet peber og dressingen. Vendes rundt. Anrettes på et fad. Pyntes af med basilikum og æg skåret i kvarte, eller halve, hvis vagelæg.
Godt brød er et must, eller hj. lavet hvidløgs-flute.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar