onsdag den 4. marts 2015

HELT FANTASTISK MAZARINKAGE.


Jeg har skrevet i påske-indlægget, hvordan man laver chokolade-redderne, men ikke den lækre muffin.
Som faktisk ikke nødvendigvis behøver at bages som muffins.

Opskriften er en mazarinkage-opskrift, og en fantastisk en´ af slagsen. Jeg har brugt den i mange år, og den slår aldrig fejl.
Den her opskrift kan bages i muffins-forme, springforme eller som bunde. Man kan komme forskelligt frugt i, eller nødde-masse oven på, eller pensle med smeltet chokolade, og komme kagecreme og jordbær oven på.
Men i bund og  grund, er det bare en super let og dejlig kage at spise som den er.

DU SKAL BRUGE...

200 g marcipan, 150 g. blødt smør, 65 g. mel, 155 g. sukker 3 æg.

Og en lille rugbrøds-form. ( Dobbelt portion giver en springform )
Marcipanen rives groft på et rivejern. Bland det med sukkeret i en skål, eller i røremaskinen.
Det bløde smør tilsættes, dernæst melet og til sidst æg, et ad gangen. Massen røres til den er ensartet. Den kan skille, men det gør ikke noget, ved den færdige kage.
Massen hældes i en smurt form og bages ved 180 grader i 20-25 min. Prik gerne med en lille kniv i midten af kagen. hvis ingen dej hænger ved, er kagen færdig.

Den holder sig blød og fugtig i op til flere dage, men kan fryses.  


Ingen kommentarer:

Send en kommentar