Du kan nå det endnu.
Sylt kirsebærene nu, så du kan servere den mest luksuøse kirsebær-sovs juleaften.
2 kg. store sorte Danske kirsebær.
2 kg. rørsukker.
1.5 l. vand.
1 vanilie stang
2 mellemstore sylteglas og Atamon.
Usten kirsebærene. Kog sukker, vand og vanilie op. Hæld kirsebærene i og lad dem kun lige koge op.
Hæld 1 spsk. Atamon i hver sylteglas. Hæld kogende vand på. luk glasset og vend det på hoved, forsigtigt.
Hæld vandet ud af glasset, og fyld kirsebærene i til toppen. Luk for glasset. Kog lagen lidt ind, og hæld på glasset, sammen med vaniliestangen, til alle bær er dækket. Luk glasset, og lad glasset køle ned, før det stilles på køl.
De kan også spises til is, eller prøv at lave en Clafouti. ( Fransk bagt dessert med kirsebær. )
Ingen kommentarer:
Send en kommentar