mandag den 24. august 2015

GULD PÅ GLAS


Syltede ferskner er en undervuderet ting, som er fremragende til meget, og ikke kun som dessert.
Brug dem til grillet kød, i salater eller som chutney.
Men hvem kender ikke desserten Peach Melba. ( Nok mest kendt i en yoghurt)
Klassisk dessert med vanilieis, hindbær coulis og syltet fersken. Smukt.

DU SKAL BRUGE :

15 ferskner, gerne lidt hårde.
1,5 l. vand.
1 kg sukker
1 stang vanilie.
Atamon til at skylle sylte glassene med.

Start med at halvere ferskerne. Skær hele vejen rundt og vrid fresken fra hinanden.
Stenen skal skæres fri med en urtekniv.
Vand, sukker og vanilie koges op.
Ferskenerne hældes i sukkerlagen. Når skindet begynder at løsne sig, tages de op og afkøles lidt. Træk skindet af ferskerne.
Lagen koges ind. Sylte glassene skoldes med kogende vand og Atamon, som hældes ud igen. 
Ferskerne fyldes i og den kogende sukkerlage hældes over ferskerne. Låg på, og køles ned inden de kan komme i køleskab.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar